Řidič bez dokladů ujížděl nad ránem policistům

Policisté si dnes, tedy v úterý 3. listopadu všimli čtyřiadvacetiletého řidiče, který v jednu hodinu ráno projížděl Třincem. Když ho ale chtěli zastavit, měli smůlu. Dotyčný totiž začal ujíždět.

Mladý řidič během honičky s policií naboural do zastávky. Foto: PČR

„Po odbočení na ulici Míru prudce přibrzdil a v podstatě chtěl vystoupit za jízdy. Automobil narazil do železné konstrukce zastávky. Muž se dal na útěk a nereagoval na další řádné výzvy strážců zákona, aby se zastavil,“ popisovala policejní mluvčí Soňa Štětínská. Policisté ale byli rychlejší a řidič nakonec skončil v poutech.

To ale nebylo vše. Ukázalo se, že dobrodruhovi před necelými dvěma měsíci soud zakázal řídit auto. „Je proto podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za tento skutek mu hrozí až dvouleté vězení,“ pokračovala mluvčí.

Muž se bude také zpovídat, že neuposlechl výzvy úřední osoby. A aby toho nebylo málo, dopustil se přestupkového jednání. Porušil totiž opatření vydané v souvislosti s covid-19, které se týká zákazu volného pohybu osob od 21 do 5 hodin ráno. Policisté tak kompletují informace k přestupkům a věc oznámí příslušnému správnímu orgánu.

Další zprávy z regionu