Řidič před policisty utíkal do lesa

Vozidlo, které nemělo zadní registrační značku, zahlédli dopravní policisté z oddělení silničního dohledu při projíždění Bystřicí. Proto se jej rozhodli zastavit k silniční kontrole. Na znamení k zastavení vozidla řidič nejprve přibrzdil, následně však sešlápl plyn a začal policistům ujíždět.

Ilustrační foto: archiv th

Aby se strážcům zákona ztratil z dohledu, sjel s vozidlem několikrát i mimo pozemní komunikaci a snažil se ujet přes louky i pole. Jeho jízda skončila na travnaté ploše, kde vozidlo zastavil a dal se na úprk do přilehlého lesíku. „To už měl ale v patách také dopravní policisty, kteří ho po několika desítkách metrů dostihli a zadrželi,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Řidič se poté podrobil orientačnímu testu na přítomnost jiných návykových látek, který vykázal pozitivní výsledek na amfetamin, lékařskému vyšetření se však odmítl podrobit. Šestačtyřicetiletý muž měl navíc platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Automobil měl řidič zakoupit ze zahraničí a dosud ho nezaregistrovat v České republice. Vozidlo bylo policisty zajištěno.

„Dopravní policisté muže předali kolegům z obvodního oddělení Třinec, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Přestupkové jednání týkající se odmítnutí vyšetření ke zjištění ovlivnění jinou návykovou látkou bude předáno příslušnému správnímu orgánu,“ dodala mluvčí.

Další zprávy z regionu