Řidič superbu se řítil po dálnici v protisměru

Kriminalisté v těchto dnech prověřují bezohlednou jízdu muže, který se v noci řítil po dálnici v protisměru. Za volant usedl i přes zákaz řízení motorových vozidel.

Ilustrační foto: archiv th

„V osobním vozidle Škoda Superb jel po rychlostní komunikaci D 48 z Frýdku-Místku do Českého Těšína, avšak v protisměru. Vozidlo dále sjelo na Hnojník a pokračovalo přes obec Hnojník a Střítež. Na tomto místě jej spatřila policejní hlídka a vydala se za ním. Řidič jim ale ujížděl a posléze sjel na výpadovku na Slovensko,“ popisovala šílenou jízdu muže policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Pirát silnic si to zamířil až k prvnímu sjezdu zpět do Třince, kde po projetí kruhového objezdu vyjel směrem k Ropici. „Pronásledování skončilo ve slepé ulici. I přesto, že řidič z vozidla utekl a ukryl se, policistům se ho podařilo o několik minut později zadržet,“ přidala rozuzlení případu mluvčí.

Řidič je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Pro řádné objasnění jeho bezohledného a nebezpečného chování kriminalistům může pomoci každé svědectví řidičů, kteří tou dobou projížděli D48. Prosíme řidiče i jejich spolucestující, kteří v sobotu 10. července kolem 2:30 jeli po D48, aby se nám neprodleně přihlásili. Uvítáme i záběry z palubních kamer,“ obrátila se na případné svědky Viačková.

Další zprávy z regionu