Řidiče v Českém Těšíně ukázní radary

Nepřiměřená rychlost vozidel vjíždějících do města – to je jeden z aktuálních problémů, kterými se zabývají v Českém Těšíně. Jen městští strážníci řešili letos už přes 250 dopravních přestupků, většinou překročení rychlosti.

Ilustrační foto: th

Řidiči opakovaně překračují předepsanou rychlost zejména na ulicích Ostravské, Frýdecké, Jablunkovské a Slovenské. Prozatím trestu neuniknou jen v případě, že je zastaví policejní hlídka. To se ale v dohledné době má změnit, hříšníci za volantem budou muset sáhnout do peněženky. „Pomocí úsekového nebo stacionárního měření v různých místech města nechceme naplnit městskou pokladnu, ale v prvé řadě zvýšit bezpečnost našich občanů, zejména dětí,“ zdůraznil místostarosta Českého Těšína Tomáš Pavelek.

Situací na silnicích se vedení města ve spolupráci s příslušnými odbory intenzivně zabývá. „V současné době provádíme analýzu ulic, na kterých bychom chtěli v budoucnu zavést úsekové nebo stacionární měření. Zatím nedokážeme přesně říct, o které lokality se bude jednat, určí to až vyhodnocení statistik intenzity dopravy,“ sdělil ředitel městské policie v Českém Těšíně Petr Chroboczek.

Městští strážníci v Českém Těšíně kontrolují dodržování rychlosti na úsecích schválených státní policií. Celkem se jedná o 11 úseků, na kterých v letošním roce řešili již 252 dopravních přestupků.

„Ukazatele rychlosti s možností vyhodnocování statistických údajů jsou nainstalovány na příjezdových komunikacích ve městě, konkrétně na ulicích Karvinské, Ostravské, Frýdecké, Jablunkovské a Slovenské,“ upřesnil šéf městských strážníků Petr Chroboczek.

Další zprávy z regionu