Ropice v létě opraví tři cesty

Hned tři místní komunikace opraví během letních měsíců obec Ropice. Vybraná firma se do práce pustí 18. července. Jedna ze silnic, které se brzy dočkají vylepšení, vede kolem areálu firmy Linde.

Ilustrační foto: AB

„Je to jediná příjezdová komunikace do centra obce pro vozidla, která kvůli výšce neprojedou pod viadukt,“ uvedla starostka Ropice Uršula Waniová. Poukázala, že silnice už je ve špatném stavu. „Když se kdysi stavěly místní cesty, nedělal se pořádný podklad. Komunikace nemá správné podloží a už je popraskaná,“ popsala. Doplnila, že firma Linde nedávno stavěla nový objekt a navážení stavebního materiálu dalo části silnice zabrat. „Ten poničený úsek opraví firma Linde a úsek od vjezdu do nové části firmy k odbočce k železniční trati a prvnímu rodinnému domu opravíme my,“ přiblížila starostka s tím, že práce na opravě obou částí komunikace budou na sebe bezprostředně navazovat.

Další dvě cesty obec vylepší v místní části Za lesem. „Tyto komunikace dosud byly jen vysypané recyklátem. Nyní dostanou kvalitní nový povrch, asfaltový,“ řekla.

„Všechny tři opravy jsme soutěžili jako jeden celek. Celková hodnota zakázky je 4,62 milionu korun,“ dodala Waniová. Hotovo by podle smlouvy mělo být 15. září.

Katastr Ropice brázdí 40 kilometrů místních komunikací. Obec je opravuje postupně, dle finančních možností každým rokem obvykle vylepší stav dvou tří cest.

Další zprávy z regionu