Senioři vystavili své výpěstky, sezónu poznamenalo sucho

Jablka, rajčata, papriky, ale i květiny, hroznové víno či další ovoce a zeleninu vystavili senioři na své tradiční výstavě na Folvarku.

Výstava seniorů je plná barev i vůní. Foto: mr

Výstavu plnou ovoce, zeleniny a květin opět po roce dnes pořádají senioři z Organizace důchodců při ZO OS Kovo Třinecké železárny. Začala v osm hodin a potrvá do 17 hodin v klubovně na Folvarku. Hosté, kteří se přijdou podívat, si mohou rovněž  zakoupit výpěstky seniorů a také si pochutnat na tradičně bohatém občerstvení. Nebude chybět dobrá káva, zákusky a výtečný oběd.

„Ačkoliv bylo letos pro zahrádkáře nepříznivé počasí, na výsledku naší práce to není až tak znát. Naši členové se se suchem dokázali vypořádat a výsledek vidíte sama,“ je spokojený předseda Klubu zahrádkářů Jaromír Veselý. Výstava slouží nejen jako inspirace pro ostatní, ale také jako místo pro setkávání. Lidé často a rádi přijdou hned ráno, dají si s kamarády či bývalými kolegy z práce kávu a zákusek a povídají si třeba až do oběda, který zde mimochodem také dostanou. „Je to pro nás pěkná příležitost poklábosit. Ne vždy na sebe máme během roku čas a tady je nám pokaždé dobře,“ usmála se jedna ze seniorek.

Další zprávy z regionu