Sestřičkou se chce stát hodně dívek

Žáci a žačky devátých tříd se rozhodovali, na jakou střední školu si podají přihlášku. Ukázalo se, že mnoho dívek zatoužilo stát se zdravotní sestřičkou. Několik desítek z nich si vybralo Agel Střední zdravotnickou školu v Českém Těšíně.

Budoucí zdravotní sestřičky. Foto: archiv školy

Právě do této moderní školy podalo přihlášku na 160 deváťáků. Hlásili se na obor praktická sestra nebo zdravotnické lyceum. „Na těšínské pobočce byl hlavně zájem o studijní obor praktická sestra. Studovat u nás chtějí mimo jiné děti z Třince, Orlové nebo Karviné,“ podotkla zástupkyně ředitele Agel Střední zdravotnické školy v Českém Těšíne Karin Delongová.

Co se bude dít dál? Škola nyní zpracovává všechny zaslané přihlášky a chystá podklady ke školní přijímací zkoušce z českého jazyka a literatury, která se bude konat 6. a 7. května. Kdo uspěje, může se těšit na zajímavé studium. Škola přijme nakonec kolem 60 studentů.

Tím to ale nekončí. Maraton v podávání přihlášek pokračuje dále, nyní na Vyšší odborné škole zdravotnické. Zájemci o studium na VOŠ mohou své přihlášky podávat až do 31. května. Připraven je pro ně obor diplomovaná všeobecná sestra v denní i kombinované formě.

„Jsme moc rádi, že je tak obrovský zájem o nelékařské zdravotnické profese. Škola vznikla na základě nedostatku zdravotnického personálu v České republice a jejím cílem je podílet se na výchově budoucího personálu. Osobně jsem moc rád, že se nám to takto daří,“ řekl ředitel školy Vladimír Janus.

Všechny informace o možnostech studia naleznou zájemci na webových stránkách školy Střední zdravotnická škola Agel.

Další zprávy z regionu