Skauti přivezou Betlémské světlo

Lidé si mohou do svých domácností opět přinést světlo z Betléma. Do Třince ho vlakem dopraví třinečtí skauti. Zájemci pak budou moci navštívit několik míst a odnést si světýlko domů.

Skauti přivezou Betlémské světlo i do našeho regionu. Foto: skauti

Samotní skauti sice přišli o tradiční mezinárodní setkání skautských delegací v Rakousku, přesto si ale 13. prosince vyzvedli Betlémské světlo na hranicích v Mikulově a 19. prosince ho rozvezou po celé republice.

Do hutnické metropole dopraví světlo skauti ze střediska Hraničář Třinec. „Lidé si ho budou moci převzít na několika místech ve městě. Doufám jen, že to na poslední chvíli nezhatí nějaká nová opatření,“ podotkl skautský vedoucí Tomáš Kyvalský.

Od 20. do 23. prosince bude Betlémské světlo k dispozici na římskokatolickém farním úřadě od 9 do 17 hodin. 21. prosince jej najdou zájemci na třineckém magistrátu. 23. prosince si lidé mohou s lucerničkami přijít do květinářství Květinka u Danky, a to v čase od 10 do 15 hodin a rovněž do skautské klubovny, kde bude světlo k dispozici od 15 do 17 hodin.

Betlémské světlo dorazí i na římskokatolické farní úřady v Mostech u Jablunkova a v Jablunkově, kde bude svítit i sestrám alžbětinkám. Skauti ho dopraví rovněž na obecní úřad ve Vendryni a další místa v regionu. Více informací je na stránkách betlemskesvetlo.cz.

Další zprávy z regionu