Smilovičtí řešili překážky u silnic

Lidé ve Smilovicích si chrání předzahrádky u místních komunikací různými zábranami, jako jsou například kameny a podobně. Avšak neuvědomují si, že se jedná o nepovolenou překážku kolem silnice.

Ilustrační foto: tm

Otázkou řešení tohoto problému se zabývali zastupitelé obce na svém pondělním zasedání. Představitelé obce se shodli, že chtějí jít cestou domluvy. „Když budeme jako zastupitelé roznášet po svých rajónech občanům nové kalendáře, máme možnost s lidmi promluvit a na tyto překážky upozornit,“ předeslal místostarosta obce Jindřich Mackowski.

Podle něj by prvním krokem mělo být celkové zmapování nepovolených překážek ve Smilovicích. Na základě těchto zjištění by obec učinila další patřičné kroky. Zastupitelé obce na jednu stranu chápou, že lidé nechtějí, aby jim po udržovaných trávnících před ploty jezdila nebo parkovala auta. Na druhou stranu jim je jasné, že se současným stavem musí něco dělat.

„Navrhuji, abychom nejdříve zjistili aktuální stav. Poté zvolíme další postup, ale zřejmě budeme jednotlivé případy řešit individuálně,“ řekl starosta obce Miroslav Sikora. Tento návrh jeho kolegové podpořili.

Další zprávy z regionu