SOJ uvažuje o dvou klenotech

S myšlenkou, jak navrátit Sdružení obcí Jablunkovska (SOJ) pošramocené renomé, přišel během prosincového sněmu starostů v Jablunkově první muž Bystřice Roman Wróbel.

Alej dobra roste u cesty na Filipku. Ilustrační foto: ba

„Navrhuji mít dva klenoty a ty neustále šperkovat. A to jak finančně, tak mediálně. Na mysli mám závody pro školy Beskydská lyže v Mostech u Jablunkova a Alej dobra v Hrádku,“ řekl Wróbel. S jeho nápadem vyjádřil souhlas starosta Jablunkova a zároveň předseda SOJ Jiří Hamrozi. „Souhlasím, máme rozpočtové možnosti. Alej dobra je naší regionální perlou, ostatní aleje vznikly až po ní,“ dodal Hamrozi.

S nápadem Alej dobra přišli manželé Rychtárkovi z chaty Hrádek. Stromy se sadí na jejich pozemku. Spolupořadatelem je obec Hrádek. „Manželé Rychtárkovi se i finančně spolupodílí na aleji. Záleží na nich, ale určitě se nebudou bránit větší finanční podpoře,“ zamyslel se starosta Hrádku Robert Borski. „Určitě by nebylo na škodu udělat bohulibý marketing a povznést alej ještě výše,“ doplnila tajemnice SOJ Taťána Groušlová.

„Je zbytečné dávat si hodně složitých cílů. Pojďme zjednodušit a zároveň zkvalitnit fungování SOJ. Proto navrhuji, aby se činnost SOJ ubírala s cílem dobré praxe. A tou Beskydská lyže a Alej dobra bezesporu jsou,“ řekl Wróbel. Mezi přítomnými starosty našla jeho myšlenka podporu.

Další zprávy z regionu