Hafiáda prověřila schopnosti pejsků i jejich páníčků

Milovníci psů bez rozdílu věku a jejich čtyřnozí parťáci, ale i lidé, kteří se chtěli jen pobavit, se sešli v sobotu 1. září v Bystřici na akci nazvané Hafiáda.

Hafiáda pobavila nejen soutěžící, ale i diváky. Foto: Marcel Kunz

Na Hafiádě čekaly všechny návštěvníky různé soutěže a zábava. Nechybělo vynikající občerstvení a skvělá nálada. Překvapivě vyšlo i počasí, takže všichni účastníci byli spokojení.

Lidé měli prostor si sednou, dát si něco dobrého a popovídat si. Foto: Marcel Kunz

Do zápolení se zapojilo na 86 čtyřnohých šampiónů. Návštěvníků dorazilo na 300. Jak řekla pořadatelka Eva Matlochová, Hafiáda je akcí především zábavnou, ale má také charitativní charakter. „Výtěžek z dobrovolného vstupného totiž poputuje jako vždy ke spolkům starajícím se o opuštěné psy,“ zdůraznila.

Bylo vidět, že si soutěž užívají hlavně děti. Foto: Marcel Kunz

Soutěž Hafiáda je určena milovníkům všech pejsků bez rasových předsudků. „Je otevřená všem, kteří chtějí s námi sdílet svoje fotky, svoje pocity, svoji lásku k pejsanům i jiným zvířatům. Je vlajkovou lodí našeho spolku. Na této akci máme vždy řadu soutěží, také přehlídek pejsků všech ras i voříšků. Nyní jsme se zapojili více i do osvětové činnosti, kdy chceme lidem, a hlavně dětem ukázat, jak je krásné mít psa, jak se o něj starat a jak se učit správnému chování i vůči jiným psům nebo jak se chovat v nepejskařské komunitě,“ pokračovala Eva Matlochová. Akce se například zúčastnila chovatelka, která si osvojila slepého psa z útulku. K překvapení mnohých návštěvníků s ním cvičila tak, jako by měl zrak úplně v pořádku. „Je tedy vidět, že když si vezmete pejska z útulku, můžete s ním krásně dále pracovat a vychovávat ho,“ doplnila Eva Matlochová.

Na stupních vítězů se vždy líbí všem. Foto: Marcel Kunz

Hafiáda se bude konat opět za rok poslední víkend o prázdninách.

Další zprávy z regionu