Spory o hasičárnu po letech uhašeny

Za „oheň na střeše“ se dala označit snad každá diskuze zastupitelů Vendryně, jakmile začali jednat o tamní hasičské zbrojnici. Dohadování však nastal konec. Obec se totiž definitivně rozhodla, jak s budovou naloží.

Ilustrační foto: th

Hasičárna v minulých měsících dozrávala na papíře do své konečné podoby. „Stanovili jsme si několik cílů. Chtěli bychom vytvořit dobré podmínky pro fungování jednotky dobrovolných hasičů a zároveň bychom rádi vylepšili vzhled budovy i její funkčnost,“ pověděl na květnovém jednání zastupitelstva předseda stavební komise Petr Váňa, který zároveň poukázal na špatný současný stav objektu.

Podle Váni počítá návrh projektanta s malým zvětšením. „Nejprve však bude potřeba starou zbrojnici zdemolovat a až pak na jejím místě postavit novou. Chceme ale zároveň zachovat původní věž,“ doplnil předseda komise s tím, že v budově bude garáž, skladové prostory pro hasičskou techniku, sociální zázemí i prostory pro jednotku.

S navrženými parametry souhlasilo čtrnáct ze sedmnácti přítomných zastupitelů, díky čemuž se může obec posunout v další přípravě. „Finální verzi projektu bychom měli mít letos v srpnu, do konce roku bychom vybrali zhotovitele a v první polovině příštího roku by se začala realizovat samotná stavba,“ prozradil plánovaný harmonogram Petr Váňa.

Podrobnosti naleznete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu