Sprejeři řádí také v Třinci. Poškodili novou zeď u Nádražní

Skoro jako v Praze si mohou připadat lidé z hutnického města. Jen namísto počmáraného Karlova mostu mají znehodnocenou novou opěrnou zeď podél ulice Nádražní. Také tu totiž popsal sprejer.

Vyndal poničil kus nové zdi. Policie po něm pátrá. Foto: mr

Jen zhruba půl roku vydržely bez poskvrny nově zrekonstruované žulové zdi podél ulice Nádražní v Třinci. Řidiči projíždějící směrem na Český Těšín si určitě všimli, že se nedávno stala jedna ze stěn obětí vandala, který počmáral její žulový obklad červeným a fialovým nápisem.

Odstranění čmáranců ze žulového podkladu bude podle Správy silnic Moravskoslezského kraje náročné. „Barva na opěrných zdech vsákla do žulového podkladu a musíme v tomto případě zvolit jinou technologii na její odstranění, než obvykle používáme na betonové plochy. Museli jsme objednat speciální prostředek, protože ten, se kterým odstraňujeme graffiti z jiných ploch, by nebyl v tomto případě účinný,“ uvedl vedoucí správy Radomír Vlk. Minulý týden upřesnil, že do čištění zdi se pracovníci pustí v následujících dnech. A tak se i stalo, nápis na zdi již není.

Více si můžete přečíst v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu