Srdce Evropy poznamenalo špatné počasí

Déšť, vítr a chladné počasí doprovázelo dnešní tradiční akci Srdce Evropy. Přesto se našli lidé, kteří se chtěli bavit a zároveň i pomáhat. Benefiční koncert nakonec vynesl částku ve výši 170 300 korun.

Tomáš Matonoha ukázal, že je nejen výborný hudebník, ale ještě lepší bavič. Foto: mr

Program začal v dopoledních hodinách, protože benefičnímu koncertu předcházel Den mobility, který se konal v rámci Evropského týdne mobility.

Lidé si mohli prohlédnout nablýskané veterány, vyzkoušet autíčka na vodíkový pohon nebo si zkusit vyrobit elektrickou energii z kofoly. Moderátor pokládal lidem zapeklité otázky, a kdo odpověděl správně, vyhrál malou cenu. Naopak velkou cenu v podobě horského kola si odnesl šťastlivec, který se zapojil do letošní květnové výzvy Do práce na kole.

Po dopoledním programu pak propukl benefiční koncert Srdce Evropy. Lidé si mohli zakoupit tradiční srdíčka a podpořit tak sbírku pro zdravotně znevýhodněné děti. Jako první vystoupil na pódiu klaun Hopsalín, který dokázal pobavit nejen děti, ale i jejich rodiče. Po něm hrál a bavil publikum Tomáš Matonoha. Následně vystoupila kapela Contiband a akci uzavřel O5 & Radeček.

Více o akci si budete moct přečíst ve středu v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu