Starostka a úřednice přesednou ze svých aut do obecního

Starostka a obecní úřednice Ropice už nebudou muset při vyřizování různých záležitostí jezdit svými soukromými auty či vlakem nebo autobusem. Obec si pořídí novou škodovku. Schválili to zastupitelé na posledním zasedání.

Ilustrační foto: archiv th

Obecní úřad sice má starší čtyřkolku Dacii Duster z roku 2011, ale tu využívají pracovníci technických služeb obce. „Chlapi ji celodenně používají při pracích spojených s údržbou majetku obce, včetně lesa,“ poznamenala starostka Ropice Uršula Waniová, když zastupitelům předkládala návrh na pořízení Škody Fabia.

„I v základu je hezky vybavena, má klimatizaci, elektrické ovládání oken,“ přiblížil vybrané auto místostarosta Samuel Hlawiczka. „Není tam nic nadstandardního, co by navyšovalo cenu,“ doplnila starostka. Vedení obce oslovilo dva prodejce, jednoho z Třince, který nabídl cenu 232 600 korun s DPH, dalšího z Frýdku-Místku, který by chtěl o 13 tisíc více.

Někteří zastupitelé však váhali, zda by nebylo lepší koupit větší vůz, jiní naopak namítali, jestli vůbec je nyní potřeba auto kupovat, když má obec i jiné výdaje. Starostka poukázala, že nejen ona, ale i úřednice nejednou využívají pro pracovní účely svá soukromá vozidla. „Na jakékoli místní šetření, do banky, na školení, katastr, magistrát a kraj se jezdí soukromými auty,“ argumentoval i místostarosta Hlawiczka. „Během voleb nebude nově vůbec možné používat soukromé auto,“ pokračovala starostka. Dodala, že na pořízení vozidla obec může použít peníze z rezervy.

Zastupitelé nakonec koupi fabie pro obecní úřad schválili, zvolili levnější cenovou nabídku. Nicméně starostka a úřednice si ještě musejí počkat, než nové auto sjede z výrobní linky.

Další zprávy z regionu