Starostové vyrazili po Česku i za hranice

Zatímco loni pandemická situace přiměla také většinu našich starostů brázdit o dovolené hlavně Česko, letos už mnozí z nich mohli trávit dny volna také v zahraničí. Zážitků si – ať už v tuzemsku, či v cizině – připsali celou škálu, ale ne všichni jen relaxovali.

Starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková objevovala krásy Apulie. Foto: archiv GH

Pandemie minulý rok částečně nabourala plány na dovolenou také primátorce Třince Věře Palkovské s manželem. Pobyt u moře si tak museli odříct, o to příjemněji si ho užili letos v červenci.

„Tradičně nejlépe v den výročí svatby v červnu odjíždíme na dovolenou a už začátek cesty odstartujeme sklenkou růžového šampaňského. Letos to vzhledem ke covidu vyšlo až napodruhé, měli jsme voucher z minulého roku,“ předeslala. Týden relaxovali u moře na Krétě. „Manžel déle nevydrží,“ poznamenala primátorka.

Jak už je u Palkovských také skoro tradicí, druhou část letní dovolené tráví na kolech, obvykle se vydávají za poznáním krás naší republiky. Nejinak tomu bylo letos. „Klasika – Mariánské Lázně a odtud Bečov, Kynžvart, Cheb a další místa, celkem 600 kilometrů v sedle,“ shrnula první žena Třince. Samozřejmě si v lázeňském městě nenechala ujít kolonádu. „A konečně jsem si koupila slunečník, který se mi moc líbil,“ usmála se.

Srpen už byl u Palkovských ve znamení svatebních příprav, na odpočinek ani pomyšlení. „Oženil se můj syn, a tak už vylétlo poslední dítě z hnízda, ale smutná nejsem, protože se naše rodina úžasně rozrůstá,“ dodala trojnásobná maminka a čtyřnásobná babička.

Jak prožili letošní dovolenou další starostové, se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku. 

 

Další zprávy z regionu