Stavba chodníku omezí dopravu

Dlouho očekávaná výstavba chodníku na Podlesí začala. Stavbaři se do práce zakousli hned druhý květnový den. Zatímco tamní obyvatelé se chodníku nemůžou dočkat, řidiči i chodci musí počítat s dopravními omezeními.

Stavba chodníku začala. Místo se stane mnohem bezpečnějším. Foto: mr

Na Podlesí vzniká chodník vedoucí od nemocnice dále na Nebory. Bude dlouhý přibližně 777 metrů a široký 1,5 metru. „S výstavbou souvisí dopravní opatření. Do konce května bude možné projet daným úsekem relativně bez omezení. I přesto odbor dopravy apeluje na řidiče i klienty nemocnice, aby dbali zvýšené obezřetnosti. Omezení bude jen v místě výstavby zastávek. Přemístěna bude zastávka dotčená stavbou.
Z tohoto důvodu město zřídí náhradní autobusovou zastávku i chodníky,“ upozornil mluvčí třineckého magistrátu Stanislav Cieslar.

Situace na místě se značně zkomplikuje v červnu. To totiž nastane až do konce září úplná uzavírka úseku, a to z důvodu výstavby kanalizace ve vozovce a gabionových stěn, veřejného osvětlení a přeložek inženýrských sítí. Do uzavíraného úseku budou moci vjet pouze vozidla stavby, autobusy a vozidla integrovaného záchranného systému. Všichni ostatní budou muset využít objížďku, která povede po silnici č. I/11J na Neborovský kopec nebo na výjezd z Kanadského lesa.

Od října do listopadu budou platit dopravní omezení pro výstavbu chodníku. Vozovka se zúží na jeden jízdní pruh v pracovním místě délky maximálně 50 metrů. To se bude s postupem prací posouvat.

Město o výstavbu chodníku usilovalo řadu let. „Naráželi jsme především na odpor majitelů některých pozemků, proto trvalo dlouho i vyřízení stavebního povolení. Podařilo se nám však získat dotaci. Akce je spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 15,4 milionu korun, my ze svého rozpočtu vynaložíme 11,9 milionu korun,“ připomenula primátorka Třince Věra Palkovská. Dodala, že nový chodník přispěje k vyšší bezpečnosti klientů nemocnice a občanů příměstských částí Podlesí, Konská a Nebory.

Další zprávy z regionu