Stavba parkovacích ploch uzavřela ulici Palackého

Obyvatelé ulice Palackého v Třinci musí dočasně snášet stavební ruch. Pod okny jim město opravuje chodníky i parkovací plochy. Nového povrchu se dočká i cesta.

Ulice Palackého bude mít nové chodníky, parkovací místa i povrch silnice. Foto: mr

Čilý stavební ruch panuje na ulici Palackého v třineckých Lyžbicích, kde probíhá druhá etapa rekonstrukce této ulice. „V současné době prochází modernizací chodník mezi ulicemi SNP a Chopinova, který dostal nový povrch ze zámkové dlažby, a dokončují se přístupové chodníky k jednotlivým vchodům. Rekonstrukce pamatuje i na podélná parkovací místa, která po dokončení stavby pojmou 27 automobilů,“ upřesnila mluvčí třineckého magistrátu Šárka Szlaurová.

V rámci modernizace bude také vybudován nový propojovací chodník v úseku mezi domy čp. 429 a 430. Po dokončení všech těchto stavebních prací je v plánu také rekonstrukce asfaltového povrchu cesty v úseku od ul. SNP po ul. B. Němcové, ke které by mělo dojít na podzim letošního roku. Rekonstrukce vyjde městskou kasu přibližně na sedm milionů korun.

Lidé, kteří tam bydlí, jsou s opravami spokojeni. „Je dobře, že město na nás myslí. Chodníky i cesta byly v dost dezolátním stavu,“ pochvalovaly si dvě obyvatelky ulice Palackého. Líbí se jim i nová parkovací místa. „Aut je pořád víc a víc, ale je dobře, že se neubírá zeleně. Tak tady budeme mít pěkné bydlení,“ dodaly.

Další zprávy z regionu