Stavbu dětského hřiště podpoří dotace

A mají si kde hrát? Tuto otázku si v Hnojníku kladlo už minulé vedení obce, proto vznikl projekt na výstavbu dětského hřiště. Obci se nyní na záměr podařilo získat téměř milionovou dotaci. Stavět se začne hned, jakmile přijdou peníze.

Takové hřiště by se hnojnickým dětem určitě líbilo. Foto: studie školy

Poměrně velkému Hnojníku dětské hřiště citelně schází. „Proto u nás zavládlo nadšení, když dorazila zpráva z ministerstva pro místní rozvoj, že nám navýšili dotaci na 930 tisíc korun,“ je spokojená starostka Hnojníku Dagmar Malíková.

Hřiště má vyrůst před bytovými domy kousek od mateřské školy. Proč právě tam? „Máme v těchto místech obecní pozemky. Navíc je to u školky, takže pohyb dětí je v zde velký. Za nás je to ideální prostor,“ těší starostku.

Děti se mohou těšit na skluzavky, houpačky, kolotoč, lanovou pyramidu, houpací hnízdo, ale také na lanový park a stezku odvahy. Herní prvky i mobiliář budou vyrobeny z masivního dřeva v kombinaci s nerezovou ocelí. Zabaví se tady ratolesti ve věku zhruba od tří do čtrnácti let.

Celkově vyjde hřiště na něco málo přes milion korun. „Žádost o dotaci podávalo už minulé vedení. Po splnění všech požadovaných náležitostí a následném zaslání financí na účet obce ihned začneme s výstavbou. Rádi bychom hřiště dokončili už v průběhu letních měsíců, ale bude záležet i na kapacitě vysoutěžené firmy, kterou právě vybíráme ve výběrovém řízení,“ prozradila starostka.

Další zprávy z regionu