Štěstí v neštěstí aneb několikanásobný happyend

„Hodně zdraví a štěstí,“ přejeme si  do nového roku. Vždyť zdraví je nadevše! Jsou ale situace, kdy je i štěstí potřeba. Starostové zalovili v paměti a prozradili, kdy nad nimi bděl anděl strážný či držela ruku Štěstěna.

Starosta Robert Borski měl u přehrady Baška štěstí v neštěstí. Ilustrační foto: poznavejtebeskydy.cz

S budoucí manželkou vyrazil v roce 2002 na hrčavskou pouť jablunkovský starosta Jiří Hamrozi. „Byli jsme na kolech a pomalu se chystali nazpátek. Z kopce dolů mi buď selhaly brzdy, nebo mi kolo podklouzlo na štěrku – zkrátka jsem zahučel do lesa, jen lopuchy se za mnou zavřely,“ vypráví Hamrozi, který se po pádu probral s otřesem mozku až v sanitce. „Měl jsem štěstí, že přítelkyně viděla, jak mizím v lese. Okamžitě začala stopovat auta, aby zajistila pomoc,“ pokračoval Jiří Hamrozi.

Štěstí měla starostka Dolní Lomné Renata Pavlinová několik let nazpátek přímo na Štědrý den. „Příjemný sváteční večer. V jídelně na stole hořely svíčky v adventním věnci, u stromečku se rozdaly dárky a potom jsem se natáhla k televizi, u které jsem usnula,“ začala vyprávění starostka. „Po nějaké době jsem se probudila a chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, kde jsem a co se stalo. Když jsem otevřela oči, viděla jsem jen úzký pás světla nad zemí a jinak všude plno dýmu,“ pokračovala Renata Pavlinová. Příčinu zjistila během chvilky. Svíčky z adventního věnce zapálily nejprve věnec a potom i samotný dubový stůl.

Starosta Hrádku Robert Borski provozoval koníčka zvaného geocaching. A jedna taková skrytá schránka nazývaná cache byla na ostrově uprostřed přehrady v Bašce. „Vyrazil jsem s celou rodinou na výlet, děti ještě byly malé, proto se s manželkou procházely po hrázi a já se vydal plavat na ostrov pro schránku,“ uvedl Robert Borski, který je zvyklý plavat spíše v moři. „Je to velký rozdíl, mořská voda nadnáší, a já jsem v Bašce neskloubil plavání s dýcháním,“ vzpomíná.

Jak to všechno dopadlo a ještě další příhody si můžete přečíst v aktuálním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu