Středoškoláci z Jablunkova mají virtuální učebnu

Celkem šest krajských středních škol získá moderní laboratoře virtuální reality za celkem 30 milionů korun. Projekt Moravskoslezského kraje je financovaný z evropských fondů s přibližně desetiprocentní krajskou spoluúčastí.

Otevření virtuální učebny v jablunkovské střední škole. Foto: tm

Jednou ze zapojených škol je i Střední odborná škola a Střední odborné učiliště podnikání a služeb v Jablunkově, novou laboratoř tam slavnostně zprovoznili v pátek.

„Práce s digitálními technologiemi je pro mnohé obory absolutně nepostradatelná. Moravskoslezský kraj jako zřizovatel středních škol v regionu klade důraz na modernizaci učeben a vytváření co nejvhodnějších podmínek pro výuku. Je to způsob, jak studium nejen zatraktivnit, ale také posunout dál. Čím lepší dovednosti žáci získají, tím jednodušeji se budou prosazovat na trhu práce. V moderních technologiích je budoucnost,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který se slavnostního otevření laboratoře virtuální reality v Jablunkově zúčastnil.

„Nová moderní učebna si vyžádala pětimilionovou investici, z níž šla více než polovina na technologie, necelé dva miliony stály stavební úpravy a zajištění bezbariérovosti výuky, na 400 tisíc korun přišel nový nábytek,“ vypočetl ředitel jablunkovské střední školy Roman Szotkowski. Zároveň dodal, že nyní se vše dolaďuje. „Pedagogický sbor se učí v novém prostředí pracovat, vychytáváme nedostatky. Když to shrnu, v letošním školním roce se jedná spíše o zkušební provoz, od září 2020 by nová učebna fungovala naplno,“ nastínil ředitel.

Další zprávy z regionu