Třetí úsek obchvatu: stavba povolena

Mnohaleté peripetie provázející stavební řízení pro novou silnici Třanovice-Nebory jsou zdá se tytam. Investor konečně má pro třetí úsek obchvatu všechna stavební povolení. Na cestě k zahájení stavby však ještě leží náročná překážka – jedno vyvlastnění.

Hustá doprava na silnici I/68 trápí místní už mnoho let. Ilustrační foto: ab

Ministerstvo dopravy minulý týden zamítlo dva rozklady, které v létě proti stavebnímu povolení pro objekty mimoúrovňové křižovatky Třanovice podal majitel pozemků a domu na trase. V červnu vydána stavební povolení tak ministerstvo nyní potvrdilo.

„Všechna další stavební povolení jsou v právní moci. Tato z ministerstva dopravy byla poslední,“ uvedla Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které tedy má platná všechna povolení pro stavby na celé trase budoucí silnice mezi Třanovicemi a Nebory.

„V současné době nám nejsou známy žádné problémy, které by ještě mohly ovlivnit stavební řízení. Doufáme, že už nikdo nic nového nevytvoří,“ dodala mluvčí investora Nina Ledvinová.

„To, že ministerstvo dopravy rozklady zamítlo, je pozitivum. Je to krok kupředu, máme z toho velkou radost, ale zatím není vyhráno,“ reagovala primátorka Třince Věra Palkovská. Připomněla, že v majetkoprávní přípravě ještě zbývá rozlousknout jedno vyvlastnění.

Podrobnosti si přečtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu