Tři retardéry jsou ve Smilovicích minulostí

Zpomalovací retardéry již ve Smilovicích nejsou. Obec je po velikonočních svátcích musela odstranit. Nyní Smilovičtí zvažují, zda zažádají o jejich zpětné umístění.

Ilustrační foto: tm

Samotný příběh se začal psát pět let nazpátek, kdy obec požádala o umístění tří zpomalovacích retardérů na místních komunikacích. Smilovičtí je tehdy nainstalovali, ač neměli v ruce všechna povolení. „Povolení jsme měli jen od Policie ČR, ale ne z dopravního odboru z Třince,“ nastínil současný starosta Smilovic Miroslav Sikora. Obec proto letos dostala upozornění z odboru dopravy, že retardéry musí včetně dopravního značení odstranit.

Retardéry jsou několik dnů minulostí a vedení obce si klade otázku – jsou retardéry v obci potřebně, a když ano, tak kolik? „Určitě budeme chtít retardér u školy. Případným ostatním dáme volný průběh, necháme se inspirovat názory občanů. Samozřejmě i sami tipujeme možné lokality pro umístění retardérů,“ řekl starosta, podle kterého je v současné době jiná situace, než byla před pěti lety.

„Pří výstavbě obchvatu Třince řidiči často jezdívali přes Smilovice rovnou na Guty. Nyní je to jiné, provoz na silnicích je menší, než býval. Možná by stačilo instalovat jen dopravní značení s omezením rychlosti. Uvidíme,“ zamyslel se na závěr Sikora.

Další zprávy z regionu