Třinec je na bedně. Bere třetí místo v Městě pro byznys

Dvaadvacet krajských měst a obcí s rozšířenou působností se střetly v klání o nejlepší město pro byznys desetiletí. Třinec může slavit, protože skončil na třetím místě.

Město Třinec dokazuje, že je dobrým místem pro byznys. Foto: archiv

Srovnávací výzkum Město pro byznys desetiletí v rámci Moravskoslezského kraje vyzdvihl město Odry. Na druhé pozici se umístila Opava, bronz bere Třinec. Výzkum, který zpracovává analytická agentura Datank, se zaměřuje jak na podnikatelské prostředí, tak i na přístup veřejné správy k němu.

Hutnické město se pyšní celkově dvěma prvenstvími, jednou stříbrnou a dvěma bronzovými umístěními za poslední dekádu. V letech 2015 a 2016 se dokonce vyšvihlo mezi všemi obcemi s rozšířenou působností v České republice na sedmé a šesté místo. Statutární město ležící na řece Olši vyniká vysokým růstem počtu ekonomických subjektů, stejně jako počtem zaměstnavatelů v sektoru malých a středních podniků.

Cílem srovnávacího výzkumu, který se věnuje podnikatelskému prostředí a přístupu veřejné správy, je vytvořit diskuzní platformu na téma možností podpory malého a středního podnikání ze strany samospráv.

Další zprávy z regionu