Třinec získal mnohamilionovou dotaci na opravu nadjezdu

Sedmdesát milionů korun je doma! Město Třinec získalo dotaci na chystanou rekonstrukci nadjezdu spojujícího ulice Závodní a 1. máje. Je to dobrá zpráva nejen pro obyvatele hutnické metropole, ale i pro zaměstnance Třineckých železáren.

Nadjezd se dočká rekonstrukce. Potřebuje ji už jako sůl. Foto: mr

Nadjezd spojuje centrum Třince s obytnou částí Kanada, Podlesí i s nemocnicí. Je také hlavní trasou k branám největšího zaměstnavatele v regionu. Nyní ale dosluhuje a bez celkové rekonstrukce se neobejde. Město proto spojilo síly s Třineckými železárnami a dohodly se na spolupráci.

„Most vlastní hutnický podnik, který by ale na dotaci od státu nedosáhl. Proto jsme se dohodli na směně s tím, že město zajistí dotaci a železárny se pak postarají o dofinancování,“ vysvětlila primátorka Třince Věra Palkovská.

„Počítáme s tím a bereme to jako svůj podíl na tom, aby byla zachována kvalitní dopravní obslužnost,“ uzavírá generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek.

Město v brzké době vyhlásí výběrové řízení na zhotovitele, a pokud vše půjde dobře, rekonstrukcí začne letos na podzim a hotovo by mohlo být příští rok do léta.

Celý článek najdete v dnešním Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu