Třinecká knihovna najela v červnu na běžný režim

Bez větších omezení provozu už funguje Knihovna Třinec. Otevřen je Mklub pro mládež i pobočka ve Starém Městě. Čtenáři a návštěvníci Knihovny Třinec opět mohou využívat například studovnu a čítárnu nebo veřejný internet.

Knihovna se ponoří do tradic našeho regionu. Foto: archiv

Knihovna Třinec rovněž rozšířila svou otevírací doba. Na červen dokonce knihovníci chystají první akci pro veřejnost, na kterou se mohou těšit především děti a rodiče. Společně s knihovníky totiž vyrazí na Pohádkové putování.

„Od konce dubna fungovala knihovna v omezeném režimu a provoz byl hladký a bez komplikací. I vzhledem ke zlepšující se situaci u nás jsme se rozhodli pro další rozvolnění a knihovna od pondělí funguje v podstatě jako před uzavřením. Její návštěvu tak čtenáři nemusí déle odkládat a rozhodně nemusí mít strach. Maximální míra bezpečí jak jich, tak i našich zaměstnanců je u nás na prvním místě,“ uvedla ředitelka třinecké knihovny Martina Wolna.

Knihovna zpřístupnila všechny služby v ústřední knihovně na ulici Lidická, jako například studovnu, pohádkový pokoj nebo prostory Mklubu, které byly z bezpečnostních důvodů uzavřeny. Otevírací doba je do konce srpna zkrácená a funguje v prázdninovém režimu, je však bez omezení věku, takže do knihovny mohou už ráno přijít i rodiče s dětmi. „Prvního června jsme otevřeli i pobočku ve Starém Městě a od července budou fungovat i pobočky v okrajových částech Třince,“ doplnila ředitelka.

Další zprávy z regionu