Třinecké kulturní léto dnes začíná

Dnes, tedy ve středu 3. července, začíná letní festival akcí v Třinci. Podvečery plné divadla a hudby opět oživí podvečery v centru města, tentokrát to budou pravidelně ta středeční! Návštěvníky čeká divadlo pro děti i pořádný kotel hudby.

Dnes mimo jiné zahrají i Střídmí Klusáci v Kulisách Višní. Foto: kapela

Třinecké kulturní léto propukne v 17 hodin na náměstí Svobody před Trisií. Jako první vystoupí divadelní spolek Ústav úžasu se svou pohádkou Stůl nad zlato. Je to adaptace Boženou Němcovou popularizované pohádky zasazené do období meziválečných událostí 20. století. Děti i jejich rodiče se rozhodně mají nač těšit.

Poté se na pódiu objeví pěvecké talenty regionu. Představí se žáci ze Základní umělecké školy Třinec a TUTTI MUSIC pod vedením Radka Morcinka.

Malé hudebníky vystřídají Střídmí Klusáci v Kulisách Višní. Jedná se o kapelu s vlastní autorskou tvorbou, propojující hudbu s divadlem, poezií a stand-up comedy. „Veselí chlapci, kteří hrají smutné písně plné lásky a naděje, která umře naposled. Jsou čtyři a v rukávech schovávají gejzíry emocí a salvy třeskutého humoru. Přítomnější okamžik na české scéně v současnosti nezažijete,“ zvou pořadatelé.
První letní večer před Trisií zakončí elektro večer s DJs.

Celý program Třineckého kulturního léta najdete zde: Třinecké kulturní léto 2024

Další zprávy z regionu