Třinecké nádraží obsadí Nová ponorka

V předloni zrekonstruovaném třineckém nádraží bylo doposud pusto, kromě Českých drah totiž budovu nikdo neobýval. To se teď ale mění, v objektu nově přibyly kanceláře Regionální rady rozvoje a spolupráce a Hospodářské rozvojové agentury Třinecka (HRAT), které dostaly označení Nová ponorka.

Novou ponorku, kde bude sídlit Regionální rada a HRAT, slavnostně otevřela primátorka Třince Věra Palkovská, ředitel ostravské oblastní pobočky SŽDC Jiří Macho (uprostřed) a generální ředitel Třineckých železáren Jan Czudek. Foto: fm

Když před dvěma lety České dráhy dokončily opravu budovy třineckého nádraží, počítalo vedení národního dopravce s nájemníky z volnočasové sféry. „České dráhy měly zato, že do prostoru budovy dostanou restaurace a butiky. My jsme jim tvrdili, že zaměstnanci železáren nemají zájem po směně chodit někam do obchůdků nebo na kávičky, což se vlastně potvrdilo,“ prozradila primátorka Třince.

S názorem první dámy statutárního města se shoduje také generální ředitel Třineckých železáren (TŽ) Jan Czudek: „Na tomto místě lidi k relaxačním aktivitám nedostanete, jsem proto rád, že zvítězil zdravý rozum a do areálu se nastěhují tyto prospěšné subjekty. Jedním z nich je Regionální rada rozvoje a spolupráce, druhým pak Hospodářská rozvojová agentura Třinecka.“

Zvolený název, Nová ponorka, vychází z předchozího jména, které už v budově nádraží kdysi figurovalo. „Členové Regionální rady dostali za úkol vymyslet název pro kontaktní místo, který by byl blízký lidem z okolí. Na jednom z jednání pak generální ředitel TŽ Jan Czudek připomněl, že na místě v minulosti byla hospoda zvaná Ponorka. Vzhledem k tomu, že název byl už zažitý, rozhodli jsme se jej obnovit. Jen jsme dodali slovo Nová, aby lidé věděli, že už to není o pivu, ale o nových projektech a nápadech, do nichž se budeme ponořovat,“ dodala Věra Palkovská.

Podrobnosti o otevření Nové ponorky se dočtete v příštím vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu