U hřbitova plánují rozšíření parkoviště

Nedostatek parkovišť netrápí jen Jablunkov. Dalším krokem vstříc motoristům má být v tomto městě více než čtyřicet nových parkovacích míst u hřbitova. Jedná se o rozšíření stávajících parkovacích ploch.

Kolem hřbitovní zdi bude pěším sloužit chodník. Foto: tm

Lokalita u pietního místa je motoristy hojně využívána. Nejedná se jen o návštěvníky hřbitova, ale i turisty, kteří v každém ročním období vyrážejí na výlety ať pěšky, na kole či v zimním období rovněž na běžkách. Zároveň nesmíme zapomenou na obyvatele sídliště Alej míru, kteří v tomto místě rovněž parkují svá vozidla.

Starosta Jablunkova Jiří Hamrozi potvrdil, že jednání ohledně nového parkoviště v tomto místě již začala. „Přibylo by více než čtyřicet míst pro parkování. Naším cílem je rozšířit stávající prostor komplexně včetně přechodu pro chodce a chodníku pro pěší kolem hřbitovní zdi,“ nastínil starosta.

Svým způsobem se v daném místě jedná o záchytné parkoviště. V zimě zde parkují svými vozy lyžaři na běžkách, kteří za hřbitovem vyrážejí na okruhy, v létě zase pěší turisté a cyklisté.

Více se dočtete v zítřejším vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu