U turistické základny chtějí hřiště

Výstavbu víceúčelového hřiště s umělým povrchem u turistické základny v místní části Jasení připravují v Návsí. Radní obce se již na schůzce s projektantem seznámili s podobou budoucího sportoviště.

Ilustrační foto: tm

„Oproti podobnému hřišti vedle kostela bude to v Jasení jiné v povrchu, kdy využijeme umělý trávník,“ nastínila starostka Návsí Lenka Husarová, podle které je sportovní zázemí v této části obce téměř nutností.

„Zatím tam žádné hřiště nebylo, přitom u turistické základny, kterou má pronajatu jablunkovský dům dětí a mládeže, se pořádá mnoho akcí,“ nastínila starostka a dodala, že během školního roku se jedná vesměs o víkendy, a když jsou letní prázdniny, u základny bývají navíc dětské tábory. „Nové hřiště by bylo využíváno nejen k těmto účelům, ale k dispozici bude také lidem, kteří v této části Návsí žijí,“ vysvětlila starostka Husarová.

Pokud se podaří, v letošním roce chtějí v Návsí udělat zemní přípravu pro stavbu, což spočívá v terénních úpravách. „Stavět budeme ve svahu, proto terénní práce budou velké. Během zimy si vše pěkně sedne a na jaře bychom se pustili do samotné stavby. Ale uvidíme, jsme na samém začátku,“ uzavřela starostka, podle které jsou hrubé odhady na vybudování hřiště v Jasení dva až dva a půl milionu korun. Obec bude vše hradit z vlastní pokladny.

Další zprávy z regionu