Úkolem je rekonstrukce školky

Výběrem zhotovitele na rekonstrukci a kompletní modernizaci školky v Ropici se na sklonku září zabývali zdejší zastupitelé. První etapou budou stavební práce. Pro druhou etapu, ve které se jedná o vnitřní vybavení nábytkem a rovněž zařízení kuchyně, obec vypíše další výběrové řízení.

Nová podoba interiéru školky. Vizuál: obec

„Přihlásilo se nám několik firem a výběrová komise vybrala čtyři z nich v pořadí, kdy hlavním kritériem byla cena. Navrhuji schválit nejen zhotovitele, ale případně i náhradníky v daném pořadí, kdyby před samotným podepsáním smlouvy nastaly problémy,“ předeslala starostka Ropice Gabriela Szmeková.

Zároveň dodala, že skutečně vynaložené výdaje zatím pochopitelně neznají. Způsobilé výdaje obec odhaduje na 50 milionů korun, ale může počítat s dotací 90 procent z celkových způsobilých výdajů až do výše 45 milionů korun z ministerstva pro místní rozvoj.

„Zhotovitele pro interiérové práce máme v plánu vybrat ještě letos, nejpozději z kraje příštího roku,“ pokračovala starostka, podle které se vedení obce bude snažit, aby rekonstrukce trvala co nejkratší dobu. Maximální dobu na kompletní rekonstrukci si stanovila na 360 dnů. Zastupitelé předložené návrhy odsouhlasili.

Další zprávy z regionu