Úřad se stěhuje, udělá místo škole

Snad nejmenší obecní úřad v republice, ten písečanský, mění adresu. I když se už léta mluví o stavbě nové, důstojné budovy, nakonec najde úřad jen provizorní útočiště v nedaleké dřevěnce. 

Šestnáct let sídlil úřad ve stísněných prostorech. Foto: pm

Obci se totiž podařilo získat dotace na rekonstrukci základní a mateřské školy, jíž je úřad součástí. Namísto úřadování se bude nově jíst a cvičit. S modernizací se má začít v červenci, proto musí kvanta spisů, rozhodnutí a důležitých dokumentů na čas jinde.

„Stavba vyřeší nedostatečnou kapacitu školky, z kuchyně vznikne denní místnost, zvětšíme také sociální zařízení. A do přístavby, která nahradí prostory úřadu, se pak přesune kuchyň s jídelnou, nad nimiž bude prostor pro tělocvičnu. Náklady na opravu školy jsou vyčísleny okolo 15 milionů korun, z nichž zhruba 10 milionů půjde z dotace ministerstva školství, které náš projekt zařadilo k financování,“ popsal starosta Písečné David Ćmiel s tím, že na profinancování akce, která musí být hotova do srpna 2019, si bude muset obec vzít úvěr.

Přechodnou adresu bude mít úřad na čas v nedaleké dřevěnce. Foto: pm

V tomto týdnu se úřad stěhuje do provizoria. „V dřevěnce naproti školy za obchodem budeme v pronájmu sídlit od 4. června do října 2019. Za tu dobu chceme postavit nový obecní úřad,“ vysvětlil starosta.

Více se dočtete v tištěném vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu