Úspěšní žáci a studenti získali ocenění

Jsou vynikající žáci, mají skvělý prospěch, reprezentují školu na všech možných olympiádách ať už matematických, chemických či dějepisných. Jsou úspěšní sportovci nebo vědci. Je jich celkem 69 a včera si převzali ocenění Talent roku 2022.

V sále Trisie vládla včera slavnostní atmosféra. Byl plný mladých talentů. Foto: mr

Slavnostní předávání cen se konalo v úterý 21. června v sále kulturního domu Trisia. Akci moderoval tradičně Petr Šiška, o slavnostní náladu se postarali hudebníci z třinecké základní umělecké školy.

20 žáků a studentů ocenilo za mimořádné úspěchy ať už na poli studijním, nebo sportovním, město Třinec. Třinecké železárny a Moravia Steel vyznamenaly dokonce 49 talentovaných mladých lidí.

V zaplněném sále usedli zástupci města i hutě, hosté, žáci i jejich rodiny. Úspěšní a talentovaní mladí lidé si postupně došli pro své zasloužené ocenění. Nejčastěji se opakovala slova, že jde o žáka s vynikajícím prospěchem, příkladným chováním a že má na svém kontě i řadu úspěchů na různých školních soutěžích a olympiádách nebo že jde o úspěšné sportovce, ať už o fotbalisty, atlety, šachisty, mažoretky nebo třeba i golfisty.

Občas Petr Šiška prozradil zajímavé koníčky nebo počiny oceněných. Například Samuel Kisza z 8. třídy Jubilejní Masarykovy školy rád včelaří. Petr Martynek z Gymnázia Třinec vede skautskou skupinu a Milan Niedoba z Gymnázia Josefa Božka se s nadšením věnuje práci s elektřinou. Mezi dětmi je možná i budoucí vynálezce. Gymnazista Vojtěch Glombíček už dokázal naprogramovat kalkulačku nebo dokonce navrhl váhu na včelí úly.

Na oceněných bylo znát, že si této pocty váží. Potvrdili, že to s rodinou náležitě oslaví.

Více si můžete přečíst příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu