V Bukovci postaví nové parkoviště

Aby v Bukovci nedocházelo k napjatým situacím mezi rodiči, kteří přivážejí své ratolesti do české základní školy, a šoféry autobusů, rozhodla se obec vybudovat nové parkoviště. Ještě před zimou zasypali příkop před školou a letos pravděpodobně rozšíří i zdejší autobusovou točnu.

Před školou v Bukovci se nyní parkuje na zasypaném příkopu. Foto: fm

„Přibývá nám rodičů, kteří už nedoprovází své děti do školy pěšky, ale odváží je auty a vzniká neustálý problém se zaparkováním. Taková situace nastává pochopitelně hlavně ráno, ale podobné je to pak i odpoledne,“ řekla starostka Bukovce Monika Czepczorová. Obec se proto rozhodla, ještě než napadl sníh, zasypat příkop před školou, aby měli rodiče místo k zaparkování.

Provizorní parkoviště situaci částečně vyřešilo. Rodiče podle starostky kvitují, že mají kde stát, nemusí se prodírat mezi autobusy, a navíc i samotní řidiči autobusů se mají kde otáčet. Na druhou stranu, místa teď začali využívat i další šoféři. „Zjistili jsme, že nám na nich začali stát i lidé z okolí a zaměstnanci či rodiče pak o ta místa stejně přicházejí. Doufám, že nám to parkoviště bude stačit,“ věří ředitelka školy Lucie Nožková.

Už příští rok by se situace mohla změnit. Obec totiž plánuje autobusovou točnu rozšířit, aby se měly prostředky hromadné dopravy, kde otáčet a zároveň vznikla také další místa k zaparkování. „Projekt bychom chtěli začít realizovat co nejdříve. Aktuálně vyřizujeme projektovou dokumentaci a podklady pro územní a stavební povolení. Výdaje s tímto spojené by neměly být tak vysoké. Přála bych si začít na podzim,“ uvedla starostka Czepczorová a dodala, že další místa k stání vzniknou i na opačné straně vozovky u autobusové zastávky.

Další zprávy z regionu