V Bystřici boural zfetovaný muž i policisté

Policejní honička skončila dvojí bouračkou. Nejprve na zemi skončil motocyklista, pak do stromu narazili policisté, kteří jej pronásledovali. Proč vlastně muž ujížděl, zjistili muži zákona následně.

Nehoda se stala včera ráno v ostré zatáčce. Foto: PČR

K incidentu došlo ve středu 17. dubna ráno. Policisté narazili na motorkáře, který nereagoval na jejich pokyny a snažil se jim ujet. Přecenil však své síly a v Bystřici skončila jeho jízda havárií. Stalo se to u cyklostezky u železničního podjezdu. Policisté, kteří ho pronásledovali, dopadli podobně. Ani oni nezvládli řízení.

„Při vyhýbacím manévru havarovalo také služební vozidlo policistů, které narazilo do sloupu veřejného osvětlení a do stromu,“ potvrdila policejní mluvčí Kateřina Kubzová. A zatímco policisté vyvázli z karambolu bez úhony, motorkář se lehce zranil a skončil v péči záchranářů.

Policisté záhy poznali, že důvod, proč muž před hlídkou ujížděl, měl příčiny v porušování zákona. „Naši muži zjistili, že motocyklista měl zákaz řízení motorových vozidel. Navíc byl u něj pozitivní test na přítomnost jiných návykových látek,“ doplnila Kateřina Kubzová s tím, že okolnostmi obou nehod se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Frýdek-Místek.

 

Další zprávy z regionu