V Bystřici Na Pasekách obnoví sportovní areál

Sportovní centrum v bystřické části Na Pasekách již více než 10 let chátrá. Obec má v plánu sportoviště oživit, příznivci pohybu by zde mohli vyrazit už o letních prázdninách.

Nová podoba sportovišť Na Pasekách. Vizuál: obec

Psal se rok 1977 a místní nadšenci vybudovali Na Pasekách v akci Z sportovní komplex, který čítal dva tenisové kurty a volejbalové hřiště. „Díky místním zapáleným občanům, kteří se o areál starali, hřiště fungovala do roku 2009,“ řekl místostarosta Bystřice Marcel Čmiel.

A pak přišel zlom – zakladatelé hřiště postupně zestárli a následníci se nenašli. Areál začal chátrat až do současného stavu, kdy je naprosto nefunkční. V dané chvíli se k problému postavila čelem obec, která nejprve získala pozemky a začala řešit financování obnovy. „Objevili jsme na stránkách ministerstva pro místní rozvoj dotační titul Podpora budování a obnovy míst aktivního odpočinku ve výzvě na podporu obnovy a rozvoje venkova,“ dodal místostarosta.

Projektové práce na vzniku odpočinkového parku Na Pasekách mohly začít. „Vše jsme rozdělili do několika fází, přičemž první je sportovní. Obnovou sportovišť vznikne tenisový kurt s umělohmotným povrchem, badmintonový kurt a normovaný beach volejbalový kurt,“ vypočetl Čmiel.

O další podobě areálu budou spolurozhodovat i místní občané. „Máme určité představy a při setkání s občany chceme zjistit, zda se jim naše plány zamlouvají, nebo přijdou s něčím jiným. Necháváme to zatím otevřené. Navíc musíme počkat, až se zklidní situace ohledně pandemie koronaviru, abychom setkání s občany mohli uskutečnit,“ zdůraznil místostarosta.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu