V Bystřici opraví a rozšíří hřiště

Permanentně využívané hřiště u areálu škol v Bystřici se brzy dočká opravy a zároveň rozšíření. Nově přibude vrhačský sektor.

Hřiště u škol je cílem sportovců napříč generacemi. Foto: tm

Sportovní areál čeká kompletní výměna umělého povrchu, opravy se dočká i oplocení a novinkou bude zbrusu nový sektor pro vrh koulí. „Hřiště si na nezájem lidí nemůže stěžovat. Když pominu návštěvnost přes letní prázdniny, tak dopoledne slouží školám, odpoledne na něm působí školní družina a pak je k dispozici veřejnosti. Pro trénink ho využívají i moderní pětibojaři,“ vypočetl starosta Bystřice Roman Wróbel, podle kterého opravy sportovního areálu přijdou na 4,5 milionu korun.

Obec však na financování projektu nebude sama. „Mám velikou radost z toho, že jsme v obrovské konkurenci získali dotaci ve výši 60 procent od ministerstva pro místní rozvoj,“ řekl bystřický starosta a na závěr dodal: „Sice do oprav sportovišť v obci dáváme velké peníze, ale podle mého názoru to jsou nejlépe vynaložené finance, protože s trochou nadsázky lze říci, že to jsou investice do zdraví.“

Další zprávy z regionu