V galerii na radnici vystavují děti

Galerii na chodbě třineckého magistrátu zdobí obrazy dětí ze Základní umělecké školy Třinec. Vernisáž výstavy s názvem Selfie se uskutečnila na sklonku minulého roku v komorní atmosféře.

Další výstava na chodbě. Tentokrát svou tvorbu představují děti. Foto: mr

Selfie, tak se jmenuje výstava, pod kterou jsou podepsány hlavně tři děti – šestiletá Anna Jánošíková, sedmiletý Tobiáš Malík a osmiletý Jan Herman. Na výstavě představují tvorbu také žáci a studenti Základní umělecké školy Třinec pod vedením Beáty Martinkové.

„Selfie je fenomén, který se dostává k lidem všech věkových skupin a z velké části ovlivňuje sebehodnocení a náhled na sebe,“ podotkla kantorka Beáta Martinková. Jak dále uvedla, selfie je všudypřítomné a je pro nás každodenní záležitostí, mnohdy dost nevážnou. „Selfie tedy nepřikládáme důležitost, anebo jí přikládáme důležitost až nepřiměřenou,“ pousmála se.

Žáci si připravili na výstavu také portréty. Studentky druhého stupně zase představují své etudy s textilem.

Vernisáž se konala ve velice komorní atmosféře. Ovšem tři děti, autoři, na ní nemohli chybět. Na otázku, jaký je to pocit mít v tak nízkém věku výstavu, odpovídaly: „Je to skvělé, perfektní. Snad si to ještě někdy zopakujeme.“

Primátorka Třince Věra Palkovská podotkla, že se jí výstava moc líbí a pokaždé jí zlepší náladu hned, když přijde do práce. „Jsem moc ráda, že se naše galerie tady na chodbě ujala a že sem chodí cíleně lidé podívat se na vystavená díla. I tento rok plánujeme další a další výstavy,“ slíbila.

Další zprávy z regionu