V Jablunkově chtějí zvednout cenu pozemků

Ceny městských pozemků půjdou nahoru. Shodli se na tom jablunkovští zastupitelé. Někteří z nich poukazovali, že stávající nastavené ceny neodpovídají realitě.

Ilustrační foto: tm

Debatu zapříčinili zájemci o odkup městských pozemků. V podobných případech se představitelé města orientují podle cen, které odsouhlasili před několika lety. „V roce 2017 se o cenách za pozemky opět diskutovalo, ale nakonec zůstaly stejné,“ doplnil místostarosta Jablunkova Luboš Čmiel.

„Prodáváme pod cenou. Všechno šlo nahoru a logicky musí i cena pozemku. Proč se zbavovat městských pozemků lacino?“ pozastavoval se zastupitel Jan Gomola. „Námi schválené ceny pozemků jsou pouze orientační a pro vnitřní potřebu. Nikde není psáno, že jsou závazné pro prodej,“ reagoval místostarosta, podle kterého si je vedení města vědomo, že ceny již neodpovídají realitě.

„Již vloni jsme připravili úpravy těchto cen s tím, že je navýšíme o 30 procent. Do dění v republice pak zasáhla pandemie koronaviru a návrh o navýšení jsme odložili,“ vysvětlil Čmiel, podle kterého se zmíněným návrhem budou nejdříve zabývat radní a následně zastupitelé na svém březnovém zasedání. „Uvidíme, jak vše dopadne, ale podle mě okamžité zvednutí cen není na místě. Ideální bude odsouhlasit určité navýšení, které začne platit za určitou dobu,“ uzavřel místostarosta.

Další zprávy z regionu