V Návsí se už bruslí

Nové umělé kluziště láká do Návsí od listopadu. Zájemci mohou umělou ledovou plochu, která stojí na hřišti u polské základní školy, využívat až do příchodu jara.

Umělé kluziště v Návsí zažije premiérovou sezonu. Foto: tm

Kluziště, které je majetkem obce, je poskládáno z dílů jako puzzle. Na konci zimy se rozloží a uschová. „Lidé si jej mohli vyzkoušet již letos na začátku jara, kdy jsme ho koupili. Nyní je před námi celá sezona, během ní budeme chtít vyladit vše, co s jeho provozem souvisí,“ řekla starostka Návsí Lenka Husarová. A prvním testem bylo čištění plochy od napadaného listí, což v Návsí bez potíží zvládli.

V obci uvažují o zřízení půjčovny bruslí. „Během sezony zjistíme, jaký by byl o půjčování zájem a podle toho se přizpůsobíme na příští sezonu. Zvažujeme rovněž zajištění servisu ve formě broušení bruslí přímo na místě. Tuhle službu bychom v případě zájmu zřídili již v této sezoně,“ pokračovala starostka.

Kluziště je ve všední dny do 15. hodiny k dispozici školám a družinám, od 15 do 18 hodin veřejnosti. O víkendech je otevřeno od 14 do 18 hodin. Navštívit kluziště mimo stanovené hodiny lze po domluvě se správcem.

Pokud bude v zimě počasí přát a přijdou pořádné mrazy, není problém umělé kluziště proměnit na klasické. „Mezi mantinely se naleje voda a bude normální ledová plocha,“ uzavřela starostka.

Další zprávy z regionu