V neděli bude v zahradách ticho

Lidem ze Smilovic vadí nedělní hluk, zejména pak ten ze sekaček na trávu či křovinořezů. Obrátili se proto na vedení obce, aby situaci řešilo.

Ilustrační foto: tm

Zastupitelé na svém zasedání minulý týden schválili obecně závaznou vyhlášku, která hlučnou činnost o nedělích zakazuje od listopadu.

„Pro mnohé naše obyvatele to je problém. Volala mi už třeba policie, že si jí někdo v neděli stěžoval na rámus od sousedů. Zjišťovala, zda vůbec máme vyhlášku, na základě níž by tuto situaci řešila,“ podotkl starosta Smilovic Miroslav Sikora.

Je přesvědčen, že si lidé zaslouží o nedělích mít doma klid na odpočinek, a věří, že vyhláška bude fungovat jako prevence proti hlučnému chování sousedů.

„Podle nové vyhlášky je každý povinen zdržet se o nedělích v době od 6 do 22 hodin veškerých prací či činností spojených s užíváním zařízení a přístrojů způsobujících hluk, například sekaček na trávu, křovinořezů, cirkulárek, motorových pil a brusek,“ upřesnil starosta.

Vyhláška se nevztahuje na zemědělské práce prostřednictvím zemědělských strojů a stavební práce na veřejně prospěšných stavbách.

Další zprávy z regionu