V Třanovicích připravují stavbu dvou chodníků

O poznání bezpečněji se budou cítit chodci v Třanovicích. Obec s poměrně vysokou intenzitou dopravy připravuje výstavbu dvou chodníků a prodloužení cyklostezky.

Stavba cyklostezky běží na plné obrátky. Foto: ba

Středem obce, která je významnou silniční křižovatkou, už chodník vede. Nyní přijde na řadu stavba chodníků v okrajových částech Třanovic. „První chodník v délce půldruhého kilometru povede z centra obce směrem na Tošanovice k bývalému hostinci Cymbálek,“ nastínil starosta Třanovic Jiří Tomiczek. Upřesnil, že chodcům osvětlí cestu stávající osvětlení vedoucí podél silnice I/648.

Chodník i včetně osvětlení v přibližně stejné délce Třanovičtí plánují postavit z centra obce na opačnou stranu, do lokality Dolina. „V obou případech jsme ve fázi přípravy projektové dokumentace. Až budeme mít stavební povolení, podáme žádost o dotaci,“ dodal Tomiczek.

Na silnici II/474 ve směru na Těrlicko probíhá nyní výstavba stezky určené pro společný pohyb chodců a cyklistů. Jedná se o úsek v délce 780 metrů, který bude osvětlený. „Stezka bude mít asfaltový povrch, místa určená pro přecházení budou ze zámkové dlažby. Povede od autobusové zastávky Zadky k autobusové zastávce u Paverů a bude navazovat na stávající chodník ve směru na Těrlicko,“ vysvětlil starosta.

Prozradil také, že výhledově se počítá s propojením Třanovic a Těrlicka cyklostezkou nebo chodníkem. „Jedná se o společný projekt obou obcí. Studie už je hotova, vše je prozatím ve fázi projektového záměru,“ upřesnil Jiří Tomiczek.

 

Další zprávy z regionu