V Třinci startují Večerníčky naživo

Už zanedlouho propukne již dvanáctá sezóna oblíbených Večerníčků naživo, které pořádá Knihovna Třinec v místním lesoparku. Děti i jejich rodiče se mohou těšit na pořádný ranec legrace a zážitků. První večerníček se koná v úterý 11. června.

Pohádky v lesoparku baví děti i dospělé. Foto: knihovna

„Je připraveno sedm pohádek. Z nich si ve čtyřech zahrají naši knihoherci. Půjde o nové příběhy, například o malé netopýřici nebo hudební pohádku Flétničkovi,“ prozradila mluvčí knihovny Adéla Majerová.

Pokračovala, že jeden večerníček už tradičně zahraje Bajka, loutková scéna Těšínského divadla. Tentokrát to bude poslední termín a zakončí celou sezonu. „Připravili si pro nás loutkové představení Noemova archa,“ upřesnila.

Dále návštěvníky jistě potěší dvě novinky. Z Ostravy přijede Milan Šťastný, který také přiveze loutkové divadlo a představení O koblížkovi. „Druhá novinka je speciální. Nedávno se konal Pohádkový les, na kterém se podílí mnoho dobrovolníků a dalších neziskových a jiných organizací. Návštěvníkům se velmi líbila pohádka O Kanafáskovi, která byla už takovým malým divadlem. Rozhodli jsme se tedy tuto partu nadšených rodičů a pedagogů oslovit s nabídkou spolupráce a oni souhlasili. Máme velkou radost, že se ke knihohercům přidají další lidé z řad občanů města,“ těší knihovníky.

Mluvčí knihovny Adéla Majerová dodala, že Večerníčky naživo poprvé propuknou v úterý 11. července. Pak se budou konat všechny prázdninové úterky vždy v 17 hodin na hlavní křižovatce v lesoparku U draka. V případě nepříznivého počasí se program přesouvá do knihovny.

Další zprávy z regionu