Vandalové poničili na Javorovém vrchu vlek i auto

Nemilé překvapení čekalo před pár dny provozovatele lyžařského areálu Javorový vrch. Ráno, když chystali sjezdovky pro lyžaře zjistili, že nějací výtržníci poškodili vlek a dokonce i zásobovací auto.

Celodenní práce na poškozeném vleku, to je výsledek řádění vandalů. Foto: JV

„Nějací vandalové, a to je slabé slovo, se houpali na vleku. Výsledkem je spadlé lano a několik urvaných kotev. Některé kotvy byly dokonce přehozené na druhou stranu lana. Odměnou za něčí pětiminutovou zábavu nám byla půldenní intenzivní práce,“ popsal provozovatel areálu Jiří Valenta. Ale to není vše. Dotyční poničili i zásobovací auto. „Takže jestli jsem nevolal policii kvůli poškozenému vleku, protože by to podle mne nemělo význam, kvůli autu jsem ji tedy už zavolal. Třeba se viník najde,“ pokrčil rameny Jiří Valenta.

V současné době je vlek opravený a mohou tak na něm jezdit nejen děti z lyžařského kurzu. Provozovatel ale doteď nechápe, co vedlo výtržníky k takovému činu. „Chtěl bych proto apelovat na všechny turisty a jejich děti, nehoupejte se na vleku, není to přece žádná houpačka. Přiděláváte nám jen další práci,“ dodal provozovatel s tím, že by i uvítal, kdyby si slušní lidé více všímali, co se kolem nich děje a třeba dali vědět, když uvidí takový vandalismus.

Další zprávy z regionu