Ve Smilovicích chtějí radar

Rychle jedoucí auta projíždějící Smilovicemi po hlavní silnici trápí vedení obce. Smilovičtí zvažují pořízení radaru, který by byl umístěn v centru.

Ilustrační foto: tm

Někteří řidiči si s dodržováním předepsané rychlosti v obci nedělají těžkou hlavu – shodli se smilovičtí zastupitelé na svém březnovém zasedání. Jedná se hlavně o časové intervaly, ve kterých děti chodí do školy či školky a poté naopak domů. „Na bezpečnost dětí bychom měli myslet v první řadě,“ řekl zastupitel Raul Stuchlík.

Na křižovatce v samém centru obce je sice přechod pro chodce, ale to je podle vedení Smilovic málo. Na přetřes přišly radary na měření rychlosti. „Jedná se o psychologický prvek, který řidiče přiměje zpomalit,“ zamyslel se další ze zastupitelů František Hodinka. „Hlavně musí být umístěný tak, aby již do centra řidiči vjížděli se sníženou rychlostí,“ dodal místostarosta obce Jindřich Mackowski.

Výsledkem diskuze je, že představitelé obce chtějí mít v centru radar na měření rychlosti. Ohledně jeho pořízení se nechají inspirovat i zkušenostmi z okolních obcí, ve kterých podobná zařízení používají. Tímto úkolem byl pověřen starosta Smilovic Miroslav Sikora.

Další zprávy z regionu