Ve Stříteži na hlavní cestě staví přechod pro chodce

Během ranní i odpolední dopravní špičky lidé ve Stříteži nejsou schopni přejít tamní hlavní silnici.  Osobní auta střídají kamiony a doprava je velice hustá. Proto se obec rozhodla vybudovat v místě u večerky přechod pro chodce.

Místo, kde vyrůstá nový přechod pro chodce. Foto: mr

Výstavba přechodu pro chodce začala první říjnový týden. Bude nasvětlený, ale bez semaforu. „Nový přechod pro chodce nás vyjde na necelých 605 tisíc korun. Minulý týden jsme pokládali pod cestu elektrické kabely. Tyto práce brzdily dopravu nejvíce. Nyní se přechod dodělává, připojí se osvětlení a do týdne by mělo být hotovo,“ prohlásil starosta Stříteže Miroslav Jaworek. Jak dále řekl, přechod bude vypadat stejně jako v nedaleké Ropici.

Hlavním důvodem, proč obec rozhodla o výstavbě přechodu, je velice hustá doprava. „Uvažovali jsme o tom už dlouho a nyní to konečně klapne. Jde nám samozřejmě o bezpečnost našich občanů,“ doplnil starosta.

Lidé ve Stříteži podobně jako v sousedních obcích Hnojník a Ropice velmi trpí tranzitní dopravou. Úlevu od kamionů jim přinese až obchvat, jehož stavba má začít zanedlouho.

Další zprávy z regionu