Večerníčky naživo milují celé rodiny

Prázdniny v Třinci by se obešly bez mnohého, ale určitě ne bez Večerníčků naživo. Sérii pohádek připravuje místní knihovna už od roku 2012 a těší se nebývale velkému zájmu ze strany dětí i rodičů. Aby ne, u pohádek je totiž vždy velká legrace a zábava.

Večerníčky naživo jsou plné smíchu a skvělých hereckých výkonů. Foto: knihovna

První díl pohádek se konal 9. července, poslední bude 20. srpna. „Sraz je pokaždé v 17 hodin na velké křižovatce v třineckém lesoparku, kde my, knihoherci a herci z našich spřátelených organizací dětem čteme a hrajeme podle knížek. Naším cílem je doporučit rodinám s dětmi kvalitní příběhy, které stojí za přečtení. Rádi pro vás oživujeme i starší zajímavé texty,“ uvedli knihoherci.

Pouze když prší nebo je jinak nepříznivé počasí, přesouvá se představení do knihovny. Vstup je zdarma pro všechny, kdo mají rádi knížky a pohádky.

Příští pohádkou bude 23. července veselohra. Tu si pod svá křídla vezme parta třineckých knihoherců v čele s Marikou. Děti i jejich rodiče se mohou těšit na velkolepý veršovaný příběh z knihy Ester a Milana Starých Ó, ó, ó, vajíčko! Vypráví o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často velice dramatické a plné překvapivých skutečností.

A na jaké další příběhy se mohou děti těšit? Bude to Nevrlý Kuba, O pejskovi a kočičce a pohádka nazvaná Krabička. Poslední představení sehrají 20. srpna herci z Těšínského divadla Bajka. Přivezou oblíbený kousek Jeníček a Mařenka.

Další zprávy z regionu