Vedení města se po dlouhé době sešlo s občany

Hustá doprava, řidiči překračující rychlost, chybějící chodník. Tyto věci vadí obyvatelům Podlesí a přišli to i říct vedení města na tradiční hovory s občany. Ty se konaly po dlouhé době v bývalé restauraci Marco Polo.

Hovory s občany se konaly v bývalé restauraci Marco Polo. Foto: mr

Tváří v tvář se nemohli radní i úředníci města setkat na hovorech kvůli pandemii koronaviru téměř dva roky. Nyní si to konečně vynahradili a potkali se ve středu 13. října. „Můžeme si psát e-maily, telefonovat si, dopisovat si, ale nikdy to nebude takové, jako setkat se osobně. Mám velkou radost, že už to jde,“ přivítala všechny primátorka Třince Věra Palkovská.

Na setkání s občany hovořil také předseda tamního osadního výboru Eduard Turoň. Foto: mr

Po úvodu, kdy sdělila lidem novinky i to, co se v jejich blízkém okolí chystá, došlo právě na občany, kteří vesměs poukazovali na problémy týkající se dopravy.

„Řidiči tady projíždí do práce velice rychle. Kamiony najíždí i do míst, kde nemají co dělat, pak couvají, je to často neúnosné. Myslím, že by pomohly zpomalovací retardéry,“ poukázala třeba místní obyvatelka Jaroslava B. Podobně se ozývali i další lidé. „Je to pravda, řidiči tudy jezdívají velice rychle a vjet třeba od školky na hlavní cestu je hodně nebezpečné. Na dvou místech bych velice uvítal zrcadla u výjezdů, protože tam často dochází ke kolizním situacím,“ připojil se Petr S.

Vedení města přislíbilo, že se všemi náměty bude zabývat.

Více informací ze setkání s občany najdete ve středu v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu