Virus brzdí investice Třince

Pokles příjmů a úspory. Třinec počítá škody, které napáchala a patrně ještě napáchá koronavirová epidemie. Už nyní je jisté, že některé investice musí počkat.

Výstavba spojnice mezi centrem Třince a Sosnou jen tak nezačne. Foto: studie

Město Třinec připravuje rozpočet na příští rok. Primátorka Věra Palkovská zastupitelům na posledním zasedání potvrdila, se kterými investicemi se zatím musí občané rozloučit. „Chovali jsme se jako dobrý hospodář a nemusíme si nyní brát úvěr, jak činí jiná města. To je dobrá zpráva. Bohužel ale musíme odložit některé akce, na které jsme se těšili. Řeč je například o výstavbě centra pro aktivní seniory, Via Sosny nebo o rekonstrukci autobusového stanoviště,“ upřesnila primátorka.

Právě stavbu dlouho očekávané Via Sosny, která propojí centrum města s místní částí Sosna, měli zastupitelé projednávat letos v dubnu. „Bohužel už v té době bylo jasné, že do této akce nám hodil vidle koronavirus,“ podotkla Palkovská.

Jak dále řekla, investice, které jsou nezbytné, ale město odsouvat nebude. „Čeká nás například rekonstrukce opěrných zdí, střech nebo opravy komunikací. Příští rok chceme začít stavět parkovací dům na Sosně, což nás přijde asi na 40 milionů korun,“ vypočítala primátorka. Zároveň zdůraznila, že očekává propad městských příjmů i příští rok. „Proto musíme sestavit takový rozpočet, který s tímto počítá,“ dodala.

Další zprávy z regionu