Vítěz tendru už stavbu nové I/68 nechce

Tak dlouho přípravu stavby nové silnice mezi Třanovicemi a Nebory protahovaly komplikace, až vypršel termín, který měl investor na podpis smlouvy s vybraným zhotovitelem stavby. Vítěz soutěže nyní už o zakázku nestojí. ŘSD proto začne jednat s druhým v pořadí.

Lidem, kteří bydlí podél stávající silnice I/68, ztrpčuje život hustá doprava. Foto: ab

„Když byla překonána jedna překážka, vznikla další. A teď, když už se majetkoprávní vypořádání blíží zdárně k závěru a věříme, že teď už to doběhne, vyvstává nový problém. Vzhledem k tomu, že příprava trvala tak dlouho, zhotovitel, který zvítězil ve výběrovém řízení, ztratil o zakázku zájem. Už není vázán lhůtami,“ posteskla si třinecká starostka Věra Palkovská nad nedobrou zprávou, kterou ve středu „přivezla“ do Třince z Prahy, z jednání s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Janem Kroupou.

Zhotovitel stavby třetího úseku obchvatu obcí byl vybrán loni v květnu. „Za dobu průtahů hlavně v majetkoprávní přípravě se v resortu stavebnictví mnohé změnilo. Změnil se trh, hodně se staví, firmy mají naplněné kapacity a v souvislosti s tím se zvedá cena stavebních prací,“ poukázala Palkovská.

Dodala, že Ředitelství silnic a dálnic nyní začne jednat s firmou, která ve výběrovém řízení skončila na druhém místě. „Teď si všichni přejeme, aby o stavbu ještě měla zájem. Pokud má a pokud bude překonána i poslední překážka v majetkoprávním vypořádání, mohlo by se začít stavět v létě,“ doufá starostka Třince.

Podrobnosti si přečtete příští týden v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu